Βασικοί στόχοι του μαθήματος είναι να  διδαχθούν οι σπουδαστές τα θρεπτικά συστατικά που αποτελούν την τροφή μας καθώς επίσης και τον σωστό τρόπο  διατροφής, ο οποίος είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και την διατήρηση της καλής υγείας. 

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος ο διδασκόμενος αναμένεται να:

  • Περιγράφει τα θρεπτικά συστατικά και την σχέση τους με την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.
  • Γνωρίζει  τι είναι ενεργειακό ισοζύγιο και να επεξηγεί προβλήματα σε σχέση με την διατήρηση του σωματικού  βάρους, ειδικότερα στις παθήσεις της  παχυσαρκίας,  της νευρογενούς ανορεξίας και βουλιμίας.
  • Προσδιορίζει τι είναι ισορροπημένο διαιτολόγιο και πώς με την χρήση της ‘πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής’ και με το ‘πιάτο καλής διατροφής’ μπορούμε να το πετύχουμε.
  • Αναγνωρίζει τον ρόλο της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση σημαντικών μεταβολικών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων και  αντιστρόφως.